Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

           Τρίτη 22-10-2013 κορυφωθηκε το οδοιπορικο απο 28-9-2013 εως 22-10-2013 των πεζοπορων σχολικων φυλακων απο την Θεσσαλονικη με την μεγαλειωδη πορεια που κατεληξε στην βουλή των Ελλήνων ,οπου και επιδοθηκε ψηφισμα στα κομματα .
         Στην ΝΔ το γραφείο υπολειτουργούσε και επιδώσαμε ,απλως στην βουλευτη κα Πατριανακου ,το ψηφισμα .Στο κομμα της αξιωματικης αντιπολιτευσης συναντησαμε τους βουλευτες και τον Προεδρο του κομματος ,οι οποιοι μας δηλωσαν και παλι ,την δεσμευση τους για την επαναφορα των αδικα απολυμενων σχολικων φυλακων και αυτο θα γινει ,μας ειπαν οταν θα ερθει στην εξουσια ο ΣΥΡΙΖΑ ή κυβένηση της Αριστερας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ .Μας ενημέρωσαν δε , οτι καταθέτουν τροπολογία συγκεκριμένη για τον κλάδο μας . Στο ΠΑΣΟΚ συναντήσαμε τον κο Πρωτόπαπα ,όπου αφού αναλύσαμε το πρόβλημα μας ,μας ανέφερε για τις μνημονιακές δεσμευσεις που έχουν και όσον αφορά τα κλεμμένα ένσημα της 5ετίας 2001-2006 θα κανονίσουν να κάνουν μιά ρύθμιση ώστε να πληρώσουμε με δόσεις τις εισφορές μας (10000Ε - 12000Ε) . Οσον αφορά το θέμα μας επέρριψε ευθύνες στους συναρμόδιους Υπουργούς Μητσοτάκη , Μιχελάκη για τον χειρισμό τους ,στην συγκεκριμένη υπόθεση . Στο θέμα της κινητικότητας μας είπε ότι μπορούν να συσταθούν κάποιες θέσεις "ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ" στο Υπουργείο Πολιτισμού για φύλαξη αρχαιολογικών χώρων-μουσείων .Του απαντήσαμε βέβαια ,ότι δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση με τέτοιες λύσεις που αποκλείουν πολλούς ή κάποιους συναδέλφους και τον παραπέμψαμε στα αιτήματα του ψηφίσματος μας . Στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ συναντήσαμε τον κο Καπερνάρο ,ο οποίος μας επανέλαβε την πάγια στήριξη του και μας δήλωσε πως με βάση το ψήφισμα και ότι άλλα αιτήματα υπάρχουν ,να δρομολογήσει άμεσα επερώτηση στην βουλή . Στο ΚΚΕ συναντήσαμε τον βουλευτή κο Σπύρο Χαλβατζή ,που μας είπε ότι το κόμμα του στήριξε και στηρίζει πάντα τις κινητοποιησεις των εργαζομένων ,ότι πάντα θα είναι κοντά μας ,με την υπενθύμιση βέβαια ,ότι πρέπει και εμείς να μην πέφτουμε θύματα κάθε φορά στην κάλπη ,των απατηλών και ψεύτικων υποσχέσεων των κομμάτων που
κυβερνούν . Στην ΔΗΜΑΡ συναντήσαμε τον βουλευτή κο Αναγνωστάκη Δημήτριο ,που δεν ήταν σύμφωνος με την άδικη αυτή απόφαση και μας είπε ότι για αυτό δεν ψήφισε το συγκεκριμένο αρθρο του πολυνομοσχεδίου (εμείς βέβαια του θυμίσαμε ότι δεν το ψήφισε μεν , αλλά δεν το καταψήφισε δε ,διοτί αποχώρησαν από την βουλή ) .Εδειξε την συμπαράσταση του και ως τέως Δήμαρχος Χαλκίδας υποστήριξε τον θεσμο του σχολικου φύλακα . Στους διαδρόμους της βουλής συναντήσαμε τον τέως Υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο ,ο οποίος μας είπε ότι έχει θέσει τις διαφωνίες του επί της συνταγματικότητας του συγκεκριμένου νόμου και έχει δρομολογήσει ενέργειες επί τούτου . Μας διεμήνυσε ότι για το θέμα της αοριστοποίησης με το Προεδρικό Διάταγμα δεν έκανε τίποτα παραπάνω ,παρά να εκτελέσει την κοινοτική οδηγία του 1999 . Στο κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν επιδόθηκε ψήφισμα . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου